№ | Назва дисципліни | Короткий опис | Кількість годин |
1 | Хімія | Галузь знань 0502 Напрям підготовки 6.050202 «Автоматизація та комп‘ютерно-інтегровані технології». Кількість кредитів – 3
Дисципліна вивчає: основи загальної хімії; будову атомів і періодичність зміни хімічних властивостей елементів із їхнім положенням у періодичній системі Менделєєва; хімічний зв’язок; теорію розчинів електролітів і неелектролітів; іонні реакції та гідроліз солей; будову та принцип дії гальванічних і акумуляторних елементів; електрохімічні процеси; електроліз; корозію металів та методи захисту від корозії; властивості окремих груп хімічних елементів; властивості широкого кола речовин, які входять до матеріалів, устаткування та апаратури, тари, миючих засобів, мастил, палива, та які трапляються у навколишньому середовищі, застосовуються у технологічних процесах;
|
90 |
2 | Загальна та неорганічна хімія | Напрям підготовки 6.051701 – “Харчові технології та інженерія”. Професійне спрямування 6.051702 «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» Кількість кредитів – 8
Дисципліна вивчає: основи загальної хімії; будову атомів і періодичність зміни хімічних властивостей елементів із їхнім положенням у періодичній системі Менделєєва; хімічний зв’язок; теорію розчинів електролітів і неелектролітів; іонні реакції та гідроліз солей; будову та принцип дії гальванічних і акумуляторних елементів; електрохімічні процеси; електроліз; корозію металів та методи захисту від корозії; властивості окремих груп хімічних елементів; властивості широкого кола речовин, які входять до матеріалів, устаткування та апаратури, тари, миючих засобів, мастил, палива, та які трапляються у навколишньому середовищі, застосовуються у технологічних процесах;
|
240
|
3 | Загальна та неорганічна хімія | Напрям підготовки 6.051701 – “Харчові технології та інженерія”. Професійне спрямування 6.051401 «Біотехнологія»» Кількість кредитів – 7
Дисципліна вивчає: основи загальної хімії; будову атомів і періодичність зміни хімічних властивостей елементів із їхнім положенням у періодичній системі Менделєєва; хімічний зв’язок; теорію розчинів електролітів і неелектролітів; іонні реакції та гідроліз солей; будову та принцип дії гальванічних і акумуляторних елементів; електрохімічні процеси; електроліз; корозію металів та методи захисту від корозії; властивості окремих груп хімічних елементів; властивості широкого кола речовин, які входять до матеріалів, устаткування та апаратури, тари, миючих засобів, мастил, палива, та які трапляються у навколишньому середовищі, застосовуються у технологічних процесах;
|
210
|
4 | Аналітична хімія | Напрям підготовки 6.051701 – “Харчові технології та інженерія”. Професійне спрямування 6.051702 «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» Кількість кредитів – 7,5
На основі сучасних наукових уявлень аналітична хімія дає студентам теоретичну і практичну базу для виконання хімічного та фізико-хімічного аналізу контролю процесів харчової технології, контролю якості харчових продуктів і сільськогосподарської харчової сировини, а також для подальшого засвоєння хімічних професійно-орієнтованих дисциплін. Дисципліна вивчає : – типи реакцій, що використовуються в аналітичній хімії; методи підготовки проби до аналізу; класифікацію методів кількісного хімічного аналізу; математичну обробку результатів аналізу; загальні заходи титрування, способи титрування; класифікацію методів об’ємного аналізу; теоретичні основи кислотно-лужного титрування водних розчинів; кислотно-лужні індикатори; застосування окисно-відновних реакцій в якісному і кількісному аналізі; особливості і сфери застосування методу перманганатометрії, робочі розчини, їх атестація, об’єкти аналізу, йодометричні, броматометричні та комплексонометричні засоби титрування; а також основи оптичних, електрохімічних та хроматографічних методів аналізу |
225
|
5 | Аналітична хімія | Напрям підготовки 6.051701 – “Харчові технології та інженерія”. Професійне спрямування 6.051401 «Біотехнологія» Кількість кредитів – 6,5
На основі сучасних наукових уявлень аналітична хімія дає студентам теоретичну і практичну базу для виконання хімічного та фізико-хімічного аналізу контролю процесів харчової технології, контролю якості харчових продуктів і сільськогосподарської харчової сировини, а також для подальшого засвоєння хімічних професійно-орієнтованих дисциплін. Дисципліна вивчає : – типи реакцій, що використовуються в аналітичній хімії; методи підготовки проби до аналізу; класифікацію методів кількісного хімічного аналізу; математичну обробку результатів аналізу; загальні заходи титрування, способи титрування; класифікацію методів об’ємного аналізу; теоретичні основи кислотно-лужного титрування водних розчинів; кислотно-лужні індикатори; застосування окисно-відновних реакцій в якісному і кількісному аналізі; особливості і сфери застосування методу перманганатометрії, робочі розчини, їх атестація, об’єкти аналізу, йодометричні, броматометричні та комплексонометричні засоби титрування; а також основи оптичних, електрохімічних та хроматографічних методів аналізу |
195
|
6 | Хімія | Напрям підготовки 6.051701 – “Харчові технології та інженерія”. Професійне спрямування 6.030510 «Товарознавство і експертиза в митній справі» Кількість кредитів – 6.
Дисципліна вивчає : – типи реакцій, що використовуються в аналітичній хімії; методи підготовки проби до аналізу; класифікацію методів кількісного хімічного аналізу; математичну обробку результатів аналізу; загальні заходи титрування, способи титрування; класифікацію методів об’ємного аналізу; теоретичні основи кислотно-лужного титрування водних розчинів; кислотно-лужні індикатори; застосування окисно-відновних реакцій в якісному і кількісному аналізі; особливості і сфери застосування методу перманганатометрії, робочі розчини, їх атестація, об’єкти аналізу, йодометричні, броматометричні та комплексонометричні засоби титрування; а також основи оптичних, електрохімічних та хроматографічних методів аналізу. |
180
|
7 | Інструментальні методи наукових досліджень | Напрям підготовки 6.051701 – “Харчові технології та інженерія”. Професійне спрямування 8.05170105 Кількість кредитів – 3
Дисципліна вивчає : – основи оптичних, електрохімічних та хроматографічних методів аналізу. Вміти: – оцінювати можливості методів аналізу; обґрунтовано вибирати відповідний метод для конкретної практичної задачі, грамотно використовувати обладнання, прилади, точно проводити експеримент; математично обробляти результати вимірювань, уміло використовувати сучасну обчислювальну техніку. |
90 |