Статті

 У 2018 році:

  1. Капустян А.I. Антіпіна О.О. Отримання та характеристика органічних форм магнію на основі продуктів метаболізму та переробки біфідобактерій // Харчова наука і технологія, 2018 – Том 12, Випуск (фахове видання)
  2. Вікуль С.І., Антіпіна О.О. Грейпфрутовий сік як біологічно активний складник фреш-міксів // Вчені записки ТНУ ім. В.І. Венадського Сер «Технічні науки»., 2018 – Т. 29 (68), № 4. –с.85-93. (фахове вид.)
  3. Nikitina, N. Cherno, S. Ozolina Features of the hemicellulose structure of some species of regional raw materials and products of their enzymatic hydrolysis / Food science and technology Volume 12, Issue 3, 2018, Pages 13-20. (Web of Science)
  4. Cherno, S. Ozolina, T. Bytka Obtaining and characteristics of a papain and maize arabinoxylan complex / Food science and technology Volume 12, Issue 4, 2018, Pages 25-32. (Web of Science)
  5. Nataliia V. Rusakova, Yevhen M.Fadieiev, Sergii S. Smola, Elena V. Malinka. Spectral- luminescent properties of aerosils with adsorbed adducts of Eu(III) tris-β-diketonates and 1,10-phenanthroline // Journal of Luminescence, 2018. – Vol. 194. – P. 631-635. (Scopus)
  6. Бельтюкова С.В., Малинка Е.В., Бойченко В.Д. Определение тетрациклина в образцах куриного мяса методом тонкослойной хроматографии с люминесцентным детектированием // Proceedings XIV International Conference «Strategy of Quality in Industry and Education» 4-7 June, 2018, Varna, Bulgaria. -Intern. Scient. Journal Acta Universitatis Pontica Euxinus, №1 – 2018.- P. 26-30.
  7. Бельтюкова С.В., Лівенцова О.О., Малинка О.В. Визначення алкалоїда 1,3,7-триметилксантина в енергетичних напоях методом тонкошарової хроматографії // Materialy XIV Miedzynarodowej naukowi-praktycznej konferencij «Nauka: teoria i praktyka – 2018» 7-15 sierpnia 2018, Przemysl, Polska. 2018. – V. 7. – P. 13-16.
  8. Malinka E., Beltyukova S., Boychenko V. Determination of tartrat-ions in the samples of table mineral waters on quenching molecular luminescence of rutin in complex with yttrium (III) // Food Science and Technology.  2018 – Vol. 12.- Issue 2. – P. 68-72. (Web of Science)
  9. Желтвай І.І., Новікова Н.С., Килименчук О.Д., Малинка О.В. Межмолекулярне перенесення енергії збудження в ізоамілсаліцилаті європію (III), допованому іонами La 3+, Gd 3+ та Y 3+ // Укр. хім. журнал, 2018. т. 84, №5, с. 56-63.(Фаховий)
  10. Бельтюкова С.В., Малинка О.В. Визначення платифіліну гідротартрату по гасінню люмінесценції комплексу ітрія (III) з рутином // Фармацевтичний журнал, 2018. №3-4, с. 30-38. (Фаховий)
  11. Development of the formulation and quality assessment of immunostimulating fresh- mixes with a balanced potassium – protein composition. Dzyuba N., Telezhenko L., Kashkano M., Vikul S.I., Priss O., Zhukova V., Kiurcheva L., Gaprindashvili  Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2018. Vol. 1, Issue 11 (91). P. 33–39. doi: DOI: 10.15587/1729-4061.2018.120880 (Scopus)
  12. Development of recipes and estimation of the nutrient composition of cardio-protective fresh-mixes Dzyuba N., Telezhenko L., Kashkano M., Vikul S.I., Priss O., Zhukova V. et. al. EUREKA: Life Sciences. 2018. Issue 1. P. 46–53. doi: 21303/2504- 5695.2018.00548
  13. Grounding and development of low-lactose biologically active milk ice cream formula Trubnikova A., Chabanova O., Vikul S., Bondar S.Path of Science. 2018. vol. 4, № 9 p.3001 – 3021
  14. Параметри отримання екстрактів Echinacea purpurea та Echinacea pallida для харчових та косметичних продуктів. Ткаченко Н.А., Дец Н.О., Ланженко Л.О., Скрипніченко Д.М., Вікуль С.І.Вчені записки Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського, серія: Технічні науки. – Том 29(68) № 2. – Київ, 2018. – С.251-258.(фахове видання)
  15. Technology of probiotic cosmetics for face toning, Ткаченко Н.А., Вікуль С. І., Севастьянова О.В., Дец Н.О., Гончарук Я.А. Technology audit and production reserves, №2, 2018 р. (фахове видання)
  16. Грейпфрутовий сік як біологічно активний складник фреш –міксів. Вікуль С.І., Антіпіна О.О. Вчені записки Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського, серія: Технічні науки. – Том 29(68) № 4. – Київ, 2018. – С.85-93. (фахове видання)
  17. Analysis of quality grain shortbreads for biological activity and medical-biological assessment M.Mardar, S.Vikul R, Snacher, T. Bordun Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2018. Vol. 1, Issue 11 (91). P. 69–76. doi: DOI: 10.15587/1729-4061.2018.147868 (Scopus)
  18. Determination of the enzyme destruction rational mode of biomass autolysate of lactic acid bacteria / Kapustian A. et al. // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2018. 1/11 (91). P. 63-68 DOI: 10.15587/1729-4061.2018.120877 (фахове видання) Scopus
  19. Kapustian A., Cherno N. Obtaining and characteristic of the autolysate of lactic acid bacteria. EUREKA: Life Sciences. 2018. #1, 24–31. doi: 10.21303/2504-5695.2018.005583 (зарубіжне видання)
  20. Products of Metabolism and Processing of Lactic Acid Bacteria and Bifidobacteria as Functional Ingredients / Kapustian A. et al. // Food Science and Applied Biotechnology, 2018, 1(1), 54-62 https://doi.org/10.30721/fsab2018.v1.i1 (зарубіжне видання)
  21. Капустян А.І. Дослідження лізису клітин молочнокислих бактерій під дією протеолітичних ферментів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2018. Вип. 1(27) С. 168-178 (фахове видання)
  22. Капустян А.І., Черно Н.К. Вплив автолітичних процесів пробіотичних культур на ефективність ферментолізу їхніх клітинних стінок. Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнології ім. С.З. Гжицького. 2018 Т. 20. Вип. 85. С. 141-147. doi:15421/nvlvet8526http://nvlvet.com.ua/ (фахове видання)
  23. Kapustian A., Cherno N., Kolomiіets I.Obtaining and characteristic of muropeptides of probiotic cultures cell walls Food science and technology. 2018. Vol. 12, Issue 1. P. 11-19. DOI: http://dx.doi.org/10.15673/fst.v12i1.885 (фахове видання) Web of Science
  24. Капустян А.І., Черно Н.К. Дієтична добавка імунотропної дії на основі продуктів деструкції пробіотичних бактеріальних культур // Наукові праці / ОНАХТ. Одеса, 2018. Т. 81, вип. 2. С. 4-11. DOI: http://dx.doi.org/10.15673/swonaft.v82i1016 (фахове видання)
  25. Kapustian A., Cherno N., Nikulina О. Оbtaining and characteristics of calcium organic forms on the basis of metabolites and processing products of probiotic bacteria. Food science and technology. 2018. Vol. 12, Issue 2. P. 3-10. DOI: http://dx.doi.org/10.15673/fst.v12i2.944 (фахове видання) Web of Science
  26. Kapustian A., Antipina O., Budiak R. Obtaining and characteristic of the magnesium organic forms on the basis of products of bifidobacteria processing and their metabolites. Food science and technology. 2018. Vol. 13, Issue 3. P. 4-12. (фахове видання) Web of Science

У 2019 році:

  1. Бельтюкова С.В., Малинка О.В., Лівенцова О.О. Визначення цитрат – іонів у лікарських засобах з використанням молекулярної люмінесценції рутину в комплексі з ітрієм (III) // Фармацевтичний журнал, 2019. №3-4, С. 86-92. (Фахове видання)
  2. Fadieiev, Y.M.,Smola, S.S., Rusakova, M.Y., Malinka, E.V., Rusakova, N.V.«The effect of covalent bonding in hybrid materials based on silica and adducts of Nd(III) tris-β-diketonates and 1,10-phenanthroline” // Journal of Luminescence, 2019. – Vol. 214. – P. 631-635.(Scopus)
  3. Крижановська А.Ю., Малинка О.В. Спектрофотометричне визначення барвників в приправах «Васабі» //Збірник праць за підсумками VІІІ Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства». – К. : РВВ НУБіП України, 2019. – С. 15-17.
  4. Е.В. Малинка, М.Е. Вельц, А.В. Егорова и др. «Новый люминесцентный зонд на основе комплекса европия(III) для определения куркумина» // Вісник ОНУ, Серія «Хімія», Том 24, випуск 2(70) 2019. – С. 96-107. (фахове видання)
  5. Malynka O.V., Vielts М.Е., Yegorova А.V., ScrypynetsYu.V.,Antonovich V.P. «Development of luminescent method for the determination of food additive E100 based on an europium (III) complex with betaphenantroline» // Intern. Scient.JournalActaUniversitatisPonticaEuxinus, №1 – 2019.- P. 125-128.
  6. Антіпіна, О., Борта, А., Ляшан, Г., & Верещинський, О. (2019). Технологічна експертиза процесу зберігання зерна пшениці як інструмент забезпечення якості.ScientificWorks83(2),  С.65-70. (фахове видання)
  7. Антіпіна О.О. Вимоги до показників якості зерна пшениці за різними системами стандартів // М-ли79 наук.конф.викладачів академії:зб. тез доповідей /Одеса: ОНАХТ, 2019. – С.119
  8. Черно Н. К., Озоліна С. О., Битка Т. В. Гідролізати арабіноксилану кукурудзи як чинник впливу на активність папаїну // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі. – Х., 2019. – Вип. 2(30). – С. 133-143. (фахове видання)
  9. Черно Н. К.,  Капрельянц Л. В. , Озоліна С.О., Пожиткова Л.Г.  Біотрансформація рослинної сировини як метод отримання фізіологічно-функціональних харчових інгредієнтов // Тези доповідей VIII Міжнародної науково-технічної конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції», м. Київ. – К.: НУХТ, 2019.-.с. 50-51.
  10. Черно Н. К., Озоліна С. О., Битка Т. В. Вплив продуктів обмеженого ферментативного гідролізу  арабіноксилану кукурудзи на активність папаїну Advances of science: Proceedings of articles the international scientific conference. Czech Republic, Karlovy Vary – Ukraine, Kyiv, 5 April 2019. р. 354 -358.[Electronic resource]
  11. Черно Н. К., Озоліна С. О., Битка Т. В. Арабіноксилан – перспективний компонент фізіологічно функціональних харчових інгредієнтів і дієтичних добавок // Тези доповідей VIII Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів  «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства», м. Киів:К.: НУБіП України, 2019 р, с. 104.
  12. Капустян А.І., Черно Н.К. Визначення комплексоутворювальної здатності змішанолігандних органічних систем по відношенню до йонів металів // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнології ім.. С.З. Гжицького. 2019. Т. 21. № 91 С. 130-135  (фахове видання).
  13. Капустян А.І., Черно Н.К., Пукас А.С. Розроблення методу визначення функціональних харчових інгредієнтів муропептидного походження у бактеріальних дезінтегратах // Наукові праці НУХТ. 2019. Том 25, Вип. 6. C. 156-163 (фахове видання).
  14. Капустян А., Черно Н., Науменко К. Функціональний апельсиновий напій із вмістом імунотропних інгредієнтів бактеріального походження. Наукові праці ОНАХТ83(2). С. 19-25. https://doi.org/10.15673/ swonaft.v2i83.1533 (фахове видання).
  15. Капустян А.І., Черно Н.К., Пукас А.С.Комплекси магнію з продуктами метаболізму та переробки пробіотичних культур// 79 наукова конференція викладачів ОНАХТ технологій: матеріали конференції, Одеса, ОНАХТ, квітень 2019 р. С. 117-118.
  16. Капустян А.І., Черно Н.К., Пукас А.С. Оrganic biometal complexes: an innovative approach to solving the identification problem// Технології харчових продуктів і комбікормів: мат. Міжнародної науково-практичної конференції, 24-27 вересня 2019 р.ОНАХТ, Одеса, С. 38-39.
  17. Капустян А.І., Черно Н.К., Пукас А.С. Муропептиди – перспективні фізіологічно-функціональні харчові інгредієнти// Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції: Програма та тези матеріалів VIІI Міжнародної науково-технічної конференції, 5-6 листопада 2019 р. м. Київ. – К.: НУХТ, С. 25-26.
  18. Манан кавового шламу як компонент харчового функціонально-фізіологічного нанокомплексу / Н. К. Черно, Л. С. Гураль, К. І. Науменко, О. Ф. Очкурьова, Д. С. Антонов / Технології харчових продуктів і комбікормів:Збірник тез доповідей міжнар. наук.-практ. конф., 24-27 вересня 2019 р., м. Одеса, ОНАХТ. – Одеса: ОНАХТ, 2019. – С. 36-38.
  19. Черно Н.К., Науменко К.І., Очькурьова О.Ф. Ультразвукова обробка як метод отримання водорозчинного манану з кавового шламу // Тези доповідей Зборні тез доповідей 79 наукової конференції викладачів академії 23 – 27 квітня 2019, Одеса, ОНАХТ, С. 111-112
  20. Антонов Д. О. Оцінка можливості отримання комплексів на основі казеїну та водорозчинних вуглеводів / Д. О. Антонов // Збірник наукових праць молодих учених, аспірантів та студентів. – Одеса: ОНАХТ, 2019. – С. 138-139 (науковий керівник – Гураль Л. С.).
  21. Антонов Д. О. Отримання композитів на основі манану та гідролізатів білка / Д. О.Антонов / Проблеми формування здорового способу життя у молоді: Зб. матеріалів ХІІ всеукр. наук.-практ. конференції молодих учених та студентів з міжнародною участю, 3-5 жовтня 2019 р., м. Одеса, ОНАХТ. – Одеса: ФОП Бондаренко М.О., 2019. – С. 251-253. (Розділ 3 «Технологічні аспекти виробництва харчових продуктів лікувально-оздоровчого напрямку», секція «Хімія та методи аналізу харчових продуктів») (науковий керівник – Гураль Л. С.).
  22. Modeling of probiotic gel shampoo recipes with vegetable extracts and marketing analysis of their market promotion / N. Tkachenko, S. Vikul, S. Pambuk // Технологический аудит и резервы производства. – 2019. – № 4(3). – С. 4-11. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2019_4%283%29__3
  23. Тележенко Л.М. Вікуль С.І., Нападовська М.С. Розробка рецептури сиркового десерту для профілактики нервових розладів. Вчені записки Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського, серія: Технічні науки. – Том 29(68) № 1. – Київ, 2019. – С.85-93. (фахове видання)
  24. Development of new crispy breads with the inclusion of vegetable additives and evaluation of their quality M Mardar, T Bordun, R Znachek, S Vikul – EUREKA: Life Sciences № 6, 2019, C 18-25 (Scopus)
  25. Лосьйон косметичний на основі екстракту з винограду Котляр Є. О., Ткаченко Н.А., Левчук І.О., Вікуль С.І., Ізбаш Є.О. Хімія,  біо- і нанотехнології, екологія та економіка в харчовій і косметичній промисловості:  Збірник матеріалів  VII Міжнародній науково-практичній конференції, 7-8 жовтня 2019 р. – Х.,2019. – С.43-46.
  26. Розробка рецептур блендів на основі кави меленої Арабка та Робу ста. Вікуль С.І., Кулава О.Г., Дикий П.Д., Джумал Д. Тези доповідей Зборні тез доповідей 79 наукової конференції викладачів академії 23 – 27 квітня 2019 с.114-115
  27. Тележенко Л.М. Вікуль С.І., Нападовська М.С. Розробка рецептури сиркового десерту для профілактики нервових розладів. Вчені записки Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського, серія: Технічні науки. – Том 29(68) № 1. – Київ, 2019. – С.85-93.

У 2020 році:

  1. Котляр, Є., Ткаченко, Н., Вікуль, С., & Левчук, І. (2020). Технологія натурального косметичного тоніка на основі водного екстракту з м’ятки ядра абрикосових кісточок.Scientific Works84(2), 30-37. https://doi.org/10.15673/swonaft.v2i84.1886 (фахове видання).
  2. Є.О. Котляр, С.І. Вікуль,О.В. Севастьянова, Н.О. Дец, О.А. Кручек Технологія косметичного лосьйону на основі водно-спиртового екстракту з м’ятки виноградного насінняНаукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції: Програма та тези матеріалів ІХ-ї Міжнародної науково-технічної конференції, 10-11листопада 2020 р., м. Київ. – К.: НУХТ, 2020 р. – 301 с. 291-292.
  3. Malynka, O., Malynka, Y., Antipina, O., Gural, L., Stepanova, G., Kryganovska, A. (2020).Expertiseofpotatosnacksbyopticalmicroscopy, FTIR-spectroscopy, spectrofluorimetry and thinlayer chromatography. FoodScienceandTechnology, 14(4), 115-121. Фахове видання. Web of Science
  4. Гураль Л. С. Отримання та характеристика коньюгатів реакції Майяра на основі кавового манану та гідролізатів казеїну / Л.С. Гураль, Н.К. Черно, А.І. Кармазін // Зб. тез доповідей 80 наук. конф. викладачів академії, Одеса, 7-8 травня 2020 р., м. Одеса / Одес. нац. акад. харч. технологій; ред. Б. В. Єгоров та ін. – Одеса, 2020. – С. 120-122.
  5. Реакція Майяра як метод отримання біологічно активних нанокомлексів / Н. К. Черно, Л. С. Гураль, К. І. Науменко, А. І. Кармазін // Технології харчових продуктів і комбікормів – 2020 : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф., Одеса, 22–25 верес. 2020 р. / Одес. нац. акад. харч. технологій ; під заг. ред. Б. В. Єгорова. – Одеса, 2020. – С. 31-32.
  6. Гураль Л. Отримання концентратів харчових волокон з висівок чорнозерної пшениці та їхня характеристика / Л. Гураль, А. Гуцулюк // Оздоровчіхарчовіпродуктитадієтичнідобавки: технології, якістьтабезпека: МатеріалиМіжнародноїнауково-практичноїконференції, 19-20листопада 2020 р., м. Київ. – К.: НУХТ, 2020 р. – С. 91-92.
  7. Біологічна активність рослинних екстрактів – інгредієнтів води функціонального призначення Вікуль С.І к.т.н.,  доц. Тівецкий К. М., студент І курса «магістр» факультета ТтаТХПіПБ. Тези доповіді.  Збірник тез доповідей 80 наукової конференції викладачів академії 7 – 8 травня 2020 р. С.122
  8. Гуцулюк А. С. Отримання і характеристика хімічного складу концентрату харчових волокон з чорнозерної пшениці / А. С. Гуцулюк // ХVІ Всеукр. наук. конференція студентів з розділу «Харчові технології», 13-15 травня 2020 р., м. Одеса, ОНАХТ. – Одеса: ОНАХТ, 2020 (науковий керівник – Черно Н.К., науковий консультант – Гураль Л. С.)
  9. Стахурська Ю. О. Характеристика складу та властивостей водорозчинної складової полісахаридного комплексу насіння льону / Ю.О.Стахурська // ХVІ Всеукр. наук. конференція студентів з розділу «Харчові технології», 13-15 травня 2020 р., м. Одеса, ОНАХТ. – Одеса: ОНАХТ, 2020 (науковий керівник – Черно Н.К., науковий консультант – Гураль Л. С.).
  10. Біологічна активність рослинних екстрактів – інгредієнтів води функціонального призначення Вікуль С.І к.т.н.,  доц.Тівецкий К. М., студент І курса «магістр» факультета ТтаТХПіПБ. Тези доповіді.  Збірник тез доповідей 80 наукової конференції викладачів академії 7 – 8 травня 2020 р. С.122
  11. Озоліна С. О. ,Антіпіна О. О., Ляшан Г. Г. Вплив арабіноксилану кукурудзи на властивості деяких гідролаз // The world of science and innovation. Abstracts of the 5th International scientific and practical conference. Cognum Publishing House. London, United Kingdom. 2020. Pp. 300-303.
  12. Kapustian A., Cherno, N. Lebedenko T. Functional wheat bread with calcium chelate complexes. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Food Technologies. 2020. V. 22(93).31-38. https://doi.org/10.32718/nvlvet-f9306 (фахове видання)
  13. Kapustyan А., Stankevych G., Cherno N. Rational modes definition of the obtaining of low molecular weight peptides from the Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricuspeptidoglycans // Food science and technology. 2020. Vol. 14, Issue 1. P. 22 31 DOI:https://doi.org/10.15673/v14i1.1661 (фахове видання)Web of Science
  14. Kapustian A., Cherno N.Investigation of the ferric ions complexes with biolygands of probiotic origin // Ukrainian Food Journal. Volume9. Issue 1. Р 47-59. DOI: 10.24263/2304-974X-2020-9-1-5 (фахове видання)Web of Science
  15. Капустян А.І., Черно Н.К.Поліфункціональні харчові інгредієнти на основі комплексів біометалів зі сполуками пробіотичного походження // Наукові праці НУХТ. 2020. Том 26, Вип. 2. C. 201-211 (фахове видання).
  16. Капустян А.І., Науменко К. І. Черно Н. К. Функціональний апельсиновий напій // The7th International scientific and practical conference “Perspectives of world science and education” (March 25-27, 2020) CPN Publishing Group, Osaka, Japan.  P. 330-336.
  17. Капустян А.,Черно Н., Пислар Т. Функціональний харчовий інгредієнт на основі органічної форми феруму та харчових волокон // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, Київ, 19-20 листопада 2020р. / Національний університет харчових технологій. – Київ, 2020. – С. 16-17.
  18. Бельтюкова С.В., Теслюк О.І., Лівенцова О.О. ТВЕРДОФАЗНЕ ВИЗНАЧЕННЯ ВИТАМИНУ В13 В ЛІКАРСЬКИХ ПРЕПАРАТАХ . – VIII Міжнародна науково-практична конференція «Moden prpblems in science». 09-12 листопада 2020 р., Прага, Чехія. – С. 518-520.
  19. Малинка О.В., Петрик К.О. Встановлення будови і складу пластикових чайних упаковок методами оптичної та FTIR – спектроскопії // Збірник матеріалів 80 науковій конференції викладачів академії 7 – 8 травня 2020 р. / Міністерство освіти і науки України. – Одеса: ФОП Бондаренко М. О., 2020. –..- С. 124-125.
  20. Малинка О.В., Крижановська А.Ю. Встановлення складу картопляних снеків методами оптичної мікроскопії, FTIR – спектроскопії та високоефективної тонкошарової хроматографії //Збірник тез доповідей Міжнародної науково-практичної конференції [«Технології харчових продуктів і комбікормів»], (Одеса, 22-25 вересня 2020 р.) / Одеська нац. акад. харч. технологій. – Одеса: ОНАХТ, 2020. – С. 33-34.
  21. Єгорова А.В., Лоскутова Ю.О., Войтюк О.Д., Скрипинець Ю.В.,МалинкаО.В. / Визначення куркуміну в бульйонних кубиках методом високоефективної тонкошарової хроматографії // Збірка тез доповідей Київської Конференції з аналітичної хімії: Сучасні тенденції 2020. Наукове видання. – К.: “LAT&K”. – 2020. – С. 94. .(Фахове видання)
  22. Науменко К.І., Черно Н.К., Єршова К.С. Спосіб виділення водорозчиногоманану кавового шламу// Зб. тез доповідей 80 наук. конф. викладачів академії, Одеса, 7-8 травня 2020 р. Одеса: ОНАХТ – С.118-119

У 2021 році:

  1. Smola S.S., Rusakova N.V., Alekseeva O.A., Basok S.S., Kirichenko T.I., Korovin O.Yu., Malinka O.V., Semenyshyn N.N. Structure and spectral-lumuinescent properties of lanthanide-containing complexes with azacrown ca-lixarenes // Ukrainian chemistry journal, 2021, Vol.87, №10. P. 103-115
  1. Cherno K. Naumenko L. Gural Obtaining and characteristics of mannan-peptide nanohybrid // Food science and technology, 2021.Vol. 15 Issue 4. Р.40-47 (фахове видання Web of Science. )
  1. Н.К. Черно, Л.С. Гураль, С.О. Озоліна Чорнозерна пшениця: ще один аспект застосування // The XVII International Science Conference «Development of science: trends, innovations problems and prospects», April 01 – 02, 2021, Amsterdam, Pp. 213-215.
  1. Малинка О.В., Мудрицька К.Р. Експертиза напоїв безалкогольних сильногазованих «Fanta» та аналіз небезпечних чинників їх виробництва. // Proceedings XVІ International Conference «Strategy of Quality in Industry and Education» 2-5 June, 2021, Varna, Bulgaria / Scient. Journal Acta Universitatis Pontica Euxinus, №1. 2021. Varna, Bulgaria. Рр. 95-100.
  1. Beltukova S., Liventsova O., Teslyuk O. Luminescent marker for determination of orotic acid in drug formulations // The 8th International scientific and practical conference “The world of science an innovation” (March 10-12, 2021) Cognum Publishing House, 2021. London, United Kingdom. Рр 35-42
  1. Beltukova S., Liventsova O. Biologically active components of hops and their determination using lanthanide luminescent markers// The V International Science Conference “Theoretical and scientific bases of development of  scientific thought” , February 16-19, 2021. Rome, Italy. Рр. 84-86
  1. Степанова А.А. Люминесцентный экспресс-метод определения качества кофе. // Тез.доп. V Международная научно-практическая конференция “EUROPEAN SCIENTIFIC DISCUSSIONS”, March 28-30, Rome, Italy. Рр. 139
  1. Cherno N.K., Naumenko K.І., Ershova K.S. Obtaining a complex of curcumin with mannan // Scientific Collection «InterConf», (48): with the Proceedings of the 8th International Scientific and Practical Conference «Challenges in Science of Nowadays», April 4-5, 2021. Washington, USA Pp. 970-972.
  1. Kapustian A., Cherno N., Antipina O., Gural L., Naumenko K., Malinka О., Stepanova G. Technological expertise, quality and safety management systems of food products. Validation of the technological processes control measures // Наукові праці ОНАХТ. 2021. Том 85, Вип. 2. C. 60-67 (фахове видання)
  1. Malynka, O., Malynka, Y., Antipina, O., Gural, L., Stepanova, G., Kryganovska, A Expertise of potato snacks by optical microscopy, FTIR – spectroscopy, spectrofluorimetry and thin layer chromatography // Food Science and Technology, 2021. 14. Issue 2. P. 115-121 (фахове видання Web of Sciencе)
  1. Cherno, N., Gural, L., & Naidonov, O. Висівки чорнозерної пшениці як перспективне джерело харчових волокон з розширеним спектром функціональних можливостей. Grain Products and Mixed Fodder’s, 20(4), 2020. Рр 11-17. (фахове видання)
  1. Бельтюкова С.В., Теслюк О.І. (ФХІ ім. О.В. Богатського НАН України) Лівенцова О.О. Сорбційно-люмінесцентне визначення оротової кислоти в лікарських препаратах. // Вісник Одеського національного університету/ Серія: Хімія. 2021. Т. 26, вип. 5(77) С. 65-73 (фахове видання,Web of Science).
  1. Воєвудська Ю.З., Вікуль С.І. Перспективи використання хвойних екстрактів як компоненту напоїв спеціального призначення. // Зб. тез доповідей 81 наук. конф. викладачів академії 27 – 30 квітня 2021 р. / Одеса: ОНАХТ, 2021. С 103
  1. Науменко К. І., Черно Н. К., Шаталова Д. М. Амарант – перспективне джерело отримання білкових компонентів // Зб. тез доповідей 81 наук. конф. викладачів академії 27 – 30 квітня 2021 р. / Одеса: ОНАХТ, 2021. С. 384-385
  1. Н.К. Черно, Л.С. Гураль, А.І. Кармазін Отримання біоактивних пептидів ферментативною фрагментацією казеїну // Зб. тез доповідей 81 наук. конф. викладачів академії 27 – 30 квітня 2021 р. / Одеса: ОНАХТ, 2021. С. 99-101
  1. Бельтюкова С.В., Теслюк О.І., Лівенцова О.О Люмінесцентні сенсори систем для визначення справжності безалкогольних напоїв // Збірник наукових праць XVIII наукова конференція «Львівські хімічні читання – 2021». 31 травня – 2 червня 2021 / Львів, 2021. С. 326
  1. Степанова Г.О Інноваційні технології очищення води для підприємств молочної галузі // Зб. тез. доп. XII Всеукраїнської науково-практичної конференції «Вода в харчовій промисловості» 25-26 березня 2021 р. / Одеса: ОНАХТ, 2021. С.147-148
  1. Бельтюкова С.В., Теслюк О.І., Лівенцова О.О. Визначення біологічно-активних поліфенолів в алкогольних напоях з використанням люмінесцентних маркерів // Зб. наук. матеріалів LXII Міжнародної наук.-практ. інтернет-конф. «Пріоритетні напрямки розвитку науки та техніки». 1 березня 2021року / Чернігів, 2021 С.14-20
  1. Дремух К., Лівенцова О.О. Електрохімічні методи аналізу у здійсненні контролю якості води // Зб. тез доповідей XII Всеукраїнської науково-практичної конференції. «Вода в харчовій промисловості» 25-26 березня 2021 р. / Одеса: ОНАХТ, 2021. С. 42
  1. Черно Н.К., Гураль Л.С., Кармазін А.І. Біоактивні казеїнові пептиди як складові харчових наногібридів. // Збірник тез доповідей Міжнародної науково-практичної конференції «Технології харчових продуктів і комбікормів», 21-24 вересня 2021 р. / Одеса: ОНАХТ, 2021. С. 6-8
  1. Малинка О.В., Мудрицька К.Р. Використання хімічного сенсору для визначення аскорбінової кислоти в напоях безалкогольних «Fanta». // Зб. тез доповідей ХІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Вода в харчовій промисловості», 25 – 26 березня 2021 р. Одеса: ОНАХТ, 2021. С. 85-87
  1. Малинка О.В., Вікуль С.І., Деречіна А.І. «Експертиза технології виробництва йогурту, виготовленого термостатним способом в умовах ТОВ «Гормолзавод», м. Одеса // Зб. тез доповідей 81 наук. конф. викладачів академії 27 – 30 квітня 2021 р. / Одеса: ОНАХТ, 2021. С. 385-387
  1. Malynka O.V., Malynka Y.O., Petryk K.O. Expertise and analysis of pyramid tea bags by optical microscopy and FTIR-spectroscopic methods and microplastic debris formation in brewed tea // Зб. тез доповідей Міжнародної наук.-практ. конф. «Технології харчових продуктів і комбікормів». 21-24 вересня 2021 р. / Одеса: ОНАХТ, 2021. С. 11-13
  1. Озоліна С.О Ксилани як засоби цільової доставки біологічно активних речовин // Зб. тез доповідей 81 наук. конф. викладачів академії 27-30 квітня 2021 р. / Одеса: ОНАХТ, 2021. С. 101-102
  1. Бельтюкова С.В., Степанова Г.О. Тест-визначення пропілгалату в оліях методом твердофазної люмінесценції/ // Зб. тез доповідей 81 наук. конф. викладачів академії 27-30 квітня 2021 р. / Одеса: ОНАХТ, 2021. С. 103-105.
  1. Степанова Г.О. Ресвератрол и ферменты сиртуины против старения // Зб. тез доповідей IХ Міжнар. Наук.-практ. конф. «Priority directions of science and technology development». 11-13 липня 2021 / Київ, 2021 с. 232-238
  1. Капустян А.І., Черно Н.К. Функціональні продукти харчування в Україні: законодавче регулювання та відповідність міжнародним стандартам // зб. тез доповідей V Міжнар. Наук.-практ. конф. «Якість і безпека харчових продуктів», 11-12 листопада 2021 р. / Київ: НУХТ, 2021

 

У 2022 році:

  1. Озоліна С. О., Антіпіна О. О., Хомка А. В. Вплив гідролізатів арабі-ноксилану кукурудзи на активність целюлози // Science, innovations and education: problems and prospects. Proceedings of the 7th International scientific and practical conference. CPN Publishing Group. Tokyo, Japan. 2022. 69-74
  1. Озоліна С. О., Антіпіна О. О. Pumpkin Seed Paste // International Conference on Modern Technologies in Food Industry. Chisinau, Republic of Moldova. 2022.
  1. Kapustian A., Cherno N. Postbiotics as immunological functional food ingredients // “Innovative Development of Food, Light and Hospitality Industry” dedicated to 65th Anniversary of Almaty Technological University, October 21 2022
  1. Cherno N., Naumenko K., Gural L. Obtaining and stabilizing bioactive casein peptides //“Innovative Development of Food, Light and Hospitality Industry” dedicated to 65th Anniversary of Almaty Technological University, October 21 2022
  1. Kapustian, N. Cherno, S. Osolina Regulation of functional food products in Ukraine and the world // Food science and technology 2022. Vol.16 Issue 2 P. (фахове видання)Web of Science
  1. Малинка О.В., Деречіна А.В.,  Степанова Г.О. Вивчення умов використання трегалози для стабілізації меду квіткового // Зб. тез доповідей 82 наук. конф. викладачів університету 26 – 29 квітня 2022 р./ Одеса: ОНТУ, 2022.  С. 124-126
  2. Науменко К.І., Черно Н.К., Капустян А.І. Отримання та характеристика білка з амарантової макухи // Зб. тез доповідей 82 наук. конф. викладачів університету 26 – 29 квітня 2022 р./ Одеса: ОНТУ, 2022. С. 126-127
  1. Гураль Л.С., Черно Н.К. Меланін соняшнику і його комплекс з хітозаном як поліфункціональні харчові інгредієнти // Зб. тез доповідей 82 наук. конф. викладачів університету 26 – 29 квітня 2022 р./ Одеса: ОНТУ, 2022. С. 122-124
  2. Антіпіна О.О., Озоліна С.О. Критерії ідентифікації та методи виявлення фальсифікації рослинних олій // Зб. тез доповідей 82 наук. конф. викладачів університету 26 – 29 квітня 2022 р./ Одеса: ОНТУ, 2022.  С. 119-121
  1. Вiкуль С.I Аналіз якості лимонно-імбирного джему та його складників // Зб. тез доповідей 82 наук. конф. викладачів університету 26 – 29 квітня 2022 р./ Одеса: ОНТУ, 2022. С. 121-122.
  1. Малинка О.В., Ольховський І.Р Технологічна експертиза та контроль якості крупи рисової в пакетах для варки // Зб. тез доповідей Міжнародної наук.-практ. конф. «Технології харчових продуктів і комбікормів», Одеса, 20-23 вересня 2022 р. / Одеса: ОНТУ, 2022 С. 17-19
  1. Черно Н.К., Наменко К. І., Єршова К. С. Полісахариди геміцелюлоз як модифікатор властивостей бар: комплекс манану з куркуміном // Зб. тез доповідей Міжнародної наук.-практ. конф. «Технології харчових продуктів і комбікормів», Одеса, 20-23 вересня 2022 р. / Одеса: ОНТУ, 2022 С. 42-44
  1. Капустян А.І., Черно Н.К. Regulation of functional food products in Ukraine and the world // Зб. тез доповідей Міжнародної наук.-практ. конф. «Технології харчових продуктів і комбікормів», Одеса, 20-23 вересня 2022 р. / Одеса: ОНТУ, 2022 С. 39-40