Науково-дослідницька діяльність студентів є невід’ємною складовою частиною навчання і підготовки кваліфікованих фахівців, здатних самостійно вирішувати професійні, наукові і технічні завдання.
На кафедрі вже багато років існують наукові гуртки:
«Хімія біологічно активних сполук та функціонально-фізіологічних інгредієнтів»
Керівники гуртка:
доц. Гураль Л.С., доц. Науменко К.І.
Робота гуртка «Хімія біологічно активних сполук та функціонально-фізіологічних інгредієнтів» запланована у відповідності до плану кафедри харчової хімії та експертизиі присвячена отриманню та дослідженню біологічно активних сполук рослинного походження.
«Експертиза якості та безпечності харчових систем»
Керівники гуртка: доц. Малинка О.В., ст. викл. Степанова Г. О.
Робота гуртка«Експертиза якості та безпечності харчових систем» запланована у відповідності до плану кафедри харчової хімії та експертизиі присвячена аналізу харчових систем щодо відповідності їхніх основних фізико-хімічних показників та показників безпечності чинним нормативним документам, розроблення методів виявлення фальсифікації харчових систем.
В рамках роботи гуртків заплановано участь у конференціях, підготовка виступів на кафедральній студентській конференції та написання тезисів доповідей.