Наукова робота студентів

Науково-дослідницька діяльність студентів є невід’ємною складовою частиною навчання і підготовки кваліфікованих фахівців, здатних самостійно вирішувати професійні, наукові і технічні завдання.

Похожее изображение

На кафедрі вже багато років існують різні наукові гуртки.

В рамках роботи гуртків заплановано участь у конференціях, підготовка виступів на кафедральній студентській конференції та написання тезисів доповідей.

У 2020 -2021 н. році:

«Хімія біологічно активних сполук та функціонально-фізіологічних інгредієнтів»

Керівники гуртка:

доц. Гураль Л.С., доц. Науменко К.І.

Робота гуртка «Хімія біологічно активних сполук та функціонально-фізіологічних інгредієнтів» запланована у відповідності до плану кафедри харчової хімії та експертизиі присвячена отриманню та дослідженню біологічно активних сполук рослинного походження.

«Експертиза якості та безпечності харчових систем»

Керівники гуртка: доц. Малинка О.В., доц. Гарбажій К.С.

Робота гуртка«Експертиза якості та безпечності харчових систем» запланована у відповідності до плану кафедри харчової хімії та експертизиі присвячена аналізу харчових систем щодо відповідності їхніх основних фізико-хімічних показників та показників безпечності чинним нормативним документам, розроблення методів виявлення фальсифікації харчових систем.

Публікації студентських робіт у співавторстві з викладачами:

  1. Гуцулюк А. С., студентка 2 р.н. за СВО «Магістр» факультету ТтаТХіПБ, доц. Гураль Л.С. /Отримання концентратів харчових волокон з висівок чорнозерної пшениці та їхня характеристика Міжнародна науково-практична конференція, /“Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека”, Київ, НУХТ, 19-20 листопада 2020 р.
  2. Малинка О.В., Петрик К.О. (магістр 5 курсу, ф-ту ТтаТХПіПБ) / Встановлення будови і складу пластикових чайних упаковок методами оптичної та FTIR – спектроскопії / Збірник матеріалів 80 науковій конференції викладачів академії 7 – 8 травня 2020 р. / Міністерство освіти і науки України. – Одеса: ФОП Бондаренко М. О., 2020. –  С. 124-125.
  3. Малинка О.В., Крижановська А.Ю. (магістр 6 курсу, ф-ту ТтаТХПіПБ) / Встановлення складу картопляних снеків методами оптичної мікроскопії, FTIR – спектроскопії та високоефективної тонкошарової хроматографії / Збірник тез доповідей Міжнародної науково-практичної конференції [«Технології харчових продуктів і комбікормів»], (Одеса, 22-25 вересня 2020 р.) / Одеська нац. акад. харч. технологій. – Одеса: ОНАХТ, 2020. – С. 33-34.
  4. Вікуль С.І., Тівецкий К. М. . (магістр 6 курсу, ф-ту ТтаТХПіПБ) /Біологічна активність напоїв категорії «Near water» з рослиними екстрактами. / Зборні тез. доповідей 80 наукової конференції викладачів академії 14-17 квітня 2020 – с.119-121
  5. Капустян А.І., Пислар Т.С. . (магістр 6 курсу, ф-ту ТтаТХПіПБ) / Отримання та характеристика стабільних комплексів Fe (ІІІ)  з біолігандами пробіотичного походження / Зборні тез. 80 наукова конференція викладачів ОНАХТ технологій: матеріали конференції, Одеса, ОНАХТ, 7-8 травня 2020 р. С. 117-118
  6. Науменко К.І., Черно Н.К., Єршова К.С. (магістр 6 курсу, ф-ту ТтаТХПіПБ) Спосіб виділення водорозчиногоманану кавового шламу / Зборні тез. 80 наукова конференція викладачів ОНАХТ технологій: матеріали конференції, Одеса, ОНАХТ, 7-8 травня 2020 р. С. 118-119

Публікації студентських робіт (самостійно)

  1. Гуцулюк А. С., студентка 1 р.н. за СВО «Магістр» факультету ТтаТХіПБ, Отримання і характеристика хімічного складу концентрату харчових волокон з чорнозерної пшениці / ХVІ всеукраїнська наукова конференція студентів з розділу «Харчові технології», 13-15 травня 2020 р.,  ОНАХТ (Науковий керівник –  проф. Черно Н.К.;Науковий консультант – доц. Гураль Л.С.)
  2. Стахурська Ю. О., студентка 1 р.н. за СВО «Магістр» факультету ТтаТХіПБ. Характеристика складу та властивостей водорозчинної складової полісахаридного комплексу насіння льону / ХVІ всеукраїнська наукова конференція студентів з розділу «Харчові технології»13-15 травня 2020 р.,  ОНАХТ (Науковий керівник –  проф. Черно Н.К.;Науковий консультант – доц. Гураль Л.С.)
  3. Цапля Р., студентка 1 р.н. за СВО «Магістр» факультету ТтаТХіПБ. Перспективи використання побічних продуктів переробки насіння льону у технологіях харчових продуктів”/ХVІ всеукраїнська наукова конференція студентів з розділу «Харчові технології»13-15 травня 2020 р.,  ОНАХТ (Науковий керівник –  проф. Черно Н.К.; доц. Науменко К.І.)
  4. Пислар Т.С., студент СВО «Магістр» ф-ту ТаТХПіПБ. Збагачення продуктів харчування органічними комплексами Феруму. /ХVІ всеукраїнська наукова конференція студентів з розділу «Харчові технології»13-15 травня 2020 р.,  ОНАХТ (Науковий керівник – Малинка О.В.)
  5. Ershova K. magistr of the faculty of Technology and Commodity Science of Food Products and Food Business. Title of the report:Curcumin stabilization by products of partial enzymatic degradation of mannan / ХVІ всеукраїнська наукова конференція студентів з розділу «Харчові технології»13-15 травня 2020 р.,  ОНАХТ (Supervisor:  Associate Professor Naumenko K.I., Professor Cherno N.K.)
  6. Kryganovska A.Yu.,magistr of the faculty of Technology and Commodity Science of Food Products and Food Business. «Spectrofluorometric and Spectrophotometric methods for the determination of curcuminin food»  / ХVІ всеукраїнська наукова конференція студентів з розділу «Харчові технології»13-15 травня 2020 р.,  ОНАХТ (Supervisor:Cand. of Chem. Sci., Associate Professor Malynka O.V.)
  7. Пукас А.С. студент ІІ курса «магістр» факультета ТтаТХПіПБ.Особливості використання муропептидів у технології хліба функціонального призначеня. / Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених та студентів з міжнародною участю “Проблеми формування здорового способу життя у молоді”2020 (Науковий керівник – Капустян А.І.)

Диплом 2 ступеня на Міжнародному конкурсі «Black Sea Science»

Крижановська А.Ю. студ. 4 курсу за СВО «Бакалавр» , керівник доц. Малинка О.В.

Участь у Конкурсі наукових студентських робіт ОНАХТ

Ляшан Ганна ІІ курс магістр, факультету ТтаТХіПБ, доц. Антіпіна О.О.

У 2021-2022 н. році:

«Хімія біологічно активних сполук та функціонально-фізіологічних інгредієнтів»

Робота гуртка «Хімія біологічно активних сполук та функціонально-фізіологічних інгредієнтів» присвячена отриманню та дослідженню біологічно активних сполук рослинного та мікробіального походження.

Керівники гуртка:

проф. Черно Н.К., доц. Капустян А.І., доц. Науменко К.І.

«Експертиза якості та безпечності харчових систем»

Робота гуртка «Експертиза якості та безпечності харчових систем»  присвячена аналізу харчових систем щодо відповідності їхніх основних фізико-хімічних показників та показників безпечності чинним нормативним документам, розроблення методів виявлення фальсифікованої продукції.

Керівники гуртка: доц. Малинка О.В., ст. викл. Степанова Г.О.

Публікації студентських робіт у співавторстві з викладачами:

  1. Мудрицька К.Р.,  студ. 2 курсу, СВО „Магістр” ф-ту ТтаТХПіПБ, доц. Малинка О.В. Використання хімічного сенсору для визначення аскорбінової кислоти в напоях безалкогольних «Fanta» / Збірник тез доповідей ХІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Вода в харчовій промисловості», 25 – 26 березня 2021 р., – О: ОНАХТ, 2021. – C. 85-87.
  2. Петрик К.О., студ. 2 курсу, СВО „Магістр” ф-ту ТтаТХПіПБ, доц. Малинка О.В. Впровадження наукових розробок кваліфікаційних робіт магістрів ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» в лабораторний практикум курсу «Експертиза харчових продуктів» / Збірник матеріалів ІІІ-ї Всеукраїнської науково-методичної конференції «Забезпечення якості вищої освіти: підвищення ефективності використання інформаційних технологій у здійсненні освітнього процесу»,14-16 квітня 2021 р. –  О.: ОНАХТ, 2021. –  С. 105-107.
  3. Деречіна А.І., студ. 1 курсу, СВО „Магістр” ф-ту ТтаТХПіПБ, доц. Малинка О.В. Експертиза технології виробництва йогурту, виготовленого термостатним способом в умовах ТОВ «Гормолзавод», м. Одеса / Збірник тез доповідей 81 наукової конференції викладачів академії 27 – 30 квітня 2021 р. –  О.: ОНАХТ, 2021. –  С. 385-387.
  4. Petryk K.O., студ. 2 курсу, СВО „Магістр” ф-ту ТтаТХПіПБ, доц. Малинка О.В., Еxpertise and analysis of pyramid tea bags by optical microscopy and FTIR-spectroscopic methods and microplastic debris formation in brewed tea / Збірник тез доповідей Міжнародної науково-практичної конференції [«Технології харчових продуктів і комбікормів»], (Одеса, 21-24 вересня 2021 р.) / Одеська нац. акад.  харч. технологій. – Одеса: ОНАХТ, 2021.  – С. 11-13.
  5. Воєвудська Ю.З. студ. 2 курсу, СВО „Магістр” ф-ту ТтаТХПіПБ, доц. Вікуль С.І. Перспективи використання хвойних екстрактів як компоненту напоїв спеціального призначення / Збірник тез доповідей 81 наукової конференції викладачів академії 27 – 30 квітня 2021 р.С.103
  6. Ershova K.S., студ. 2 курсу, СВО „Магістр” ф-ту ТтаТХПіПБ, доц. Науменко К.І., проф. Черно Н.К. Obtaining a complex of curcumin with mannan / Scientific Collection «InterConf», (48): with the Proceedings of the 8th International Scientific and Practical Conference «Challenges in Science of Nowadays», 4-5 апреля, 2021Washington, USA Р. 970-972
  7. Ляшан Г. Г. студ. 2 курсу, СВО „Магістр” ф-ту ТтаТХПіПБ, доц. Антіпіна О.О. Вплив арабіноксилану кукурудзи на властивості деяких гідролаз / The world of science and innovation. Abstracts of the 5th International scientific and practical conference. (December 9-11, 2020) .Cognum Publishing House. London, United Kingdom. 2020. P. 300-303
  8. Мудрицька К.Р. студ. 2 курсу, СВО „Магістр” ф-ту ТтаТХПіПБ , доц. Малинка О.В. Експертиза напоїв безалкогольних сильногазованих «Fanta» та аналіз небезпечних чинників їх виробництва. / Proceedings XVІ International Conference «Strategy of Quality in Industry and Education» 2-5 June, 2021, Varna, Bulgaria. Intern. Scient. Journal Acta Universitatis Pontica Euxinus, №1 – 2021. Varna, Bulgaria. P. 95-100
  9. Naidonov, O. студ. 4 курсу, СВО „Бакалавр” ф-ту ТтаТХПіПБ, доц. Гураль Л.С., проф. Черно Н.К. Висівки чорнозерної пшениці як перспективне джерело харчових волокон з розширеним спектром функціональних можливостей. /  Grain Products and Mixed (фахове видання) Fodder’s, 20(4), 20207 (С. 11-17)
  10. Шаталова Д. М. студ. 1 курсу, СВО „Магістр” ф-ту ТтаТХПіПБ, доц. Науменко К.І., проф. Черно Н.К. Амарант – перспективне джерело отримання білкових компонентів / Збірник тез доповідей 81 наукової конференції викладачів академії 27 – 30 квітня 2021 р. С. 384-385
  11. Дремух К., студ. 3 курсу, СВО „Бакалавр” ф-ту ТтаТХПіПБ, доц. Лівенцова О.О., Електрохімічні методи аналізу у здійсненні контролю якості води / Збірник тез доповідей XII Всеукраїнської науково-практичної конференції. «Вода в харчовій промисловості» 25-26 березня 2021 р. С. 42
  12. Petryk K.O., студ. 2 курсу, СВО „Магістр” ф-ту ТтаТХПіПБ, доц. Малинка О.В., Expertise and analysis of pyramid tea bags by optical microscopy and FTIR-spectroscopic methods and microplastic debris formation in brewed tea / Збірник тез доповідей Міжнародної науково-практичної конференції [«Технології харчових продуктів і комбікормів»], (Одеса, 21-24 вересня 2021 р.) / Одеська нац. акад. харч. технологій. – Одеса: ОНАХТ, 2021. С. 11-13

Публікації студентських робіт (самостійно):

  1. Деречіна А.В., студ. 2 курсу, СВО „Магістр” ф-ту ТтаТХПіПБ, керівник: доц. Малинка О.В. Експертиза зразків меду квіткового ТОВ «Інкеа» / Збірник наукових праць молодих учених, аспірантів та студентів Міністерство освіти і науки України. – Одеса: 2021. – С. 69-71,
  2. Дорохтєй В. В., студ. 2 курсу, СВО „Магістр” ф-ту ТтаТХПіПБ, керівники: проф. Черно Н.К., доц. Гураль Л.С. Меланін лушпиння соняшника:отримання та характеристика / Збірник наукових праць молодих учених, аспірантів та студентів Міністерство освіти і науки України. – Одеса: 2021. С. 71-72
  3. Шаталова Д.М., студ. 2 курсу, СВО „Магістр” ф-ту ТтаТХПіПБ, керівники: проф. Черно Н. К., доц. Науменко К.І. Новий препарат харчового білка – перспектива використання / Збірник тез доповідей ХIV Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених та студентів з міжнародною участю “Проблеми формування здорового способу життя у молоді”
  4. Комарницька Ю.В., студ. 2 курсу, СВО „Магістр” ф-ту ТтаТХПіПБ, керівник доц. Капустян А.І. Обґрунтування критерії в експертизі функціонального напою на основі екстракту зеленого чаю з доданням вітаміну С / Збірник тез доповідей ХIV Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених та студентів з міжнародною участю “Проблеми формування здорового способу життя у молоді”.- Одеса: 2021. С. 22-23
  5.  Дорохтєй В. В., студ. 2 курсу, СВО „Магістр” ф-ту ТтаТХПіПБ, керівники: проф. Черно Н.К., доц. Гураль Л.С. Меланін лушпиння соняшника:отримання та характеристика / Збірник тез доповідей ХIV Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених та студентів з міжнародною участю “Проблеми формування здорового способу життя у молоді”.- Одеса: 2021. С. 23-24
  6. Губська Ю.О., студентка ІІІ курсу факультету ТтаТХПіПБ, керівник Доц. Антіпіна О.О. Корисні напої на молочній сироватці / Збірник тез доповідей ХIV Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених та студентів з міжнародною участю “Проблеми формування здорового способу життя у молоді”.- Одеса: 2021. С. 24-25

І МІСЦЕ У КОНКУРCІ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ ОНАХТ

Студентка 1 курсу спеціальність 181 «Харчові технології», ступінь вищої освіти магістр за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» Котова Г.О.

Керівники: д.т.н., проф. Черно Н.К., к.т.н., доц. Науменко К.І.

ІІ МІСЦЕ НА МІЖНАРОДНОМУ КОНКУРСІ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ «Black Sea Science» за напрямом «Харчова наука і  технології», 2022, ОНАХТ, Одеса

студент 2 курсу спеціальність 181 «Харчові технології», ступінь вищої освіти магістр за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»  Сіротюк О.

Керівник: доцент Капустян А.І.

У 2022 -2023 н. році:

 «Основи трансформації біополімерів та створення функціонально-фізіологічних композитів»

Рооба гуртка присвячена отриманню та дослідженню біологічно активних сполук рослинного і мікробного походження та їх трансформація у функціонально-фізіологічні композити. В рамках цього гуртку заплановано розробку способів глибокої переробки зернових локального виробництва із залученням фізико-хімічних та біотехнологічних факторів впливу.

Керівники гуртка:

доц. Озоліна С.О., Гураль Л.С.

«Експертиза якості та безпечності харчових систем» 

Робота гуртка присвячена аналізу харчових систем щодо відповідності їхніх основних фізико-хімічних показників та показників безпечності чинним нормативним документам, розроблення методів виявлення фальсифікації харчових систем.

Керівники гуртка: доц. Вікуль С.І. доц. Антіпіна О.О.

65

 Публікації студентських робіт у співавторстві з викладачами:

  1. Малинка О.В., Ольховський І.Р. Ф-т Т та ТХП і ПБ 2 курс магістратури Технологічна експертиза та контроль якості крупи рисової в пакетах для варки Збірник тез доповідей Міжнародної науково-практичної конференції [«Технології харчових продуктів і комбікормів»], (Одеса, 20-23 вересня 2022 р.) / Одеськ. нац. технол. ун-тет. – Одеса: ОНТУ, 2022 3(С. 17-19)
  2. Хомка Г. Ф-т Т та ТХП і ПБ 5 курс Озоліна С.О., Антіпіна О.О.Вплив гідролізатів арабіноксилану кукурудзи на активність целюлази  Science, innovations and education: problems and prospects. Proceedings of the 7th International scientific and practical conference. 9-11-02-2022 Tokyo. 2022. Pp. 69-74.

Публікації студентських робіт (самостійно):

  1. Хомка А.В. ТтаТХПіПБ, І маг. Поживні пасти з насіння та горіхів / Збірник наукових праць молодих учених, аспірантів та студентів, Одеса, ОНТУ 2022 с. 32-33 (Керівник: Антіпіна О.О.)
  2. Найдьонов О. Ю., ТтаТХПіПБ, І маг. Лактоферин як фізіологічно-функціональний харчовий інгредієнт та шляхи його стабілізації / Зб. наук. праць молодих учених, аспірантів та студентів. – Одеса: ОНТУ, 2022. – С. 87-88. (Керівники: Гураль Л.С.,  Черно Н.К.)
  3. Прілєпова І. С. ТтаТХПіПБ, І маг. Перспективи використання псиліуму у виробництві вершкового масла з розширеним спектром фізіологічних ефектів / Зб. наук. праць молодих учених, аспірантів та студентів. – Одеса: ОНТУ, 2022. – С. 88-89. (Керівники: Гураль Л.С.,  Черно Н.К.)
  4. Сиволап Д.О. студ. СВО «Магістр» ф-ту ТтаТХіПБ Контроль 3-mcpd у рослинних оліях / Зб. наук. праць молодих учених, аспірантів та студентів. – Одеса: ОНТУ, 2022. –С.110-112 (Керівник: д-р техн. наук, доцент Капустян А.І.)
  5. Ольховський І.Р. студ.СВО «Магістр», ф-ту ТтаТХПіПБ Експертиза технології, продукту та упаковки рису пакетованого для варіння / Зб. наук. праць молодих учених, аспірантів та студентів. – Одеса: ОНТУ, 2022. –С.106-108 (Керівник: канд. хім. наук, доцент Малинка О.В.)
  6. Сидоренко Д.В., Крижний О.М. студ. СВО «Бакалавр» ф-ту ТтаТХПіПБ Європейські системи попередження про неякісну та небезпечну продукцію / Зб. наук. праць молодих учених, аспірантів та студентів. – Одеса: ОНТУ, 2022. –С. 112-113 (Керівник: ст. викладач Степанова Г.О.)
  7. Герелюк М.О., студ.СВО «Магістр», ф-ту ТтаТХПіПБ Аналіз якості соусів «песто», що реалізуються в торгових мережах міста Одеса / Зб. наук. праць молодих учених, аспірантів та студентів. – Одеса: ОНТУ, 2022. –С.103-104 (Керівник: к.т.н., доц. Вікуль С.І)
  8.  Дєрєнжи І.М. магістр ф-ту ТтаТХПіПБ Новий метод визначення харчових монофосфатів з використанням молекулярної люмінесценції поліфенольних сполук / Збірник тез доповідей ХV   Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених та студентів з міжнародною участю  “Проблеми формування здорового способу життя у молоді”, (Одеса, 6-8 жовтня  2022 р.) / Одеськ. нац. технол. ун-тет.  – Одеса: ОНТУ,С.127-129 (Керівник: канд. хім. наук, доцент Малинка О.В.
  9. Хомка А.В. ТтаТХПіПБ, І маг. Пасти з горіхів та насіння – цінне джерело корисних речовин / Збірник тез доповідей ХV   Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених та студентів з міжнародною участю  “Проблеми формування здорового способу життя у молоді”, (Одеса, 6-8 жовтня  2022 р.) / Одеськ. нац. технол. ун-тет.  – Одеса: ОНТУ,С.89-90 (Керівник: к.н.т.. доц. Антіпіна О.О.

Участь у ІІ ТУР КОНКУРCУ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ

Студентка 1 курсу спеціальність 181 «Харчові технології»,ступінь вищої освіти магістр за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» Котова Г.О.

“Розробка способу виділення білкових продуктів з макухи амаранту”

Керівники: д.т.н., проф. Черно Н.К., к.т.н., доц.. Науменко К.І.

У 2023 -2024 н. році: